Erik van Muiswinkel


Moojen ligjes in de lugt

Erik van Muiswinkel (1961) zet samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts het publiek onder een taaldouche, waar iedereen gelouterd uitkomt.
Cabaretier Erik van Muiswinkel begon zijn carrière bij Zak & As, maakte programma’s met Diederik van Vleuten, met wie hij in 2002 de Annie M.G.Schmidtprijs voor beste theaterlied won, en werd in 2014 onderscheiden de Polifinario voor zijn theater-solo ‘Schettino’. Befaamd zijn zijn imitaties van o.a. Willem Oltmans, Harry van Raaij en Anton Geesink bij Kopspijkers en Koefnoen.
Vorig jaar kreeg hij de Musical Award in de categorie beste vertaling voor zijn Nederlandse bewerking van de Disney-klassieker ‘Aladdin’.
Erik van Muiswinkel speelde met Guus van Marwijk op Zomerzinnen 2019 in Dwingeloo het programma ‘Buigt Allen Mee Voor Drs P!”. Nu komen ze met ‘Moojen ligjes in de lugt’, waarin een ode aan de Nederlandse taal wordt gebracht.
“Erik van Muiswinkel bepleit een creatieve omgang met de Nederlandse taal”, schreef de Volkskrant.
Jacques d’ Ancona gaf vier sterren in DvhN :“Associatief is hij in bloedvorm: zijn collectie volzinnen is fenomenaal en de cyclus ‘een roman in één zin’ werkt als een gek!’ 

zondag 9 juli, 14.00 uur
De Drentsche Aa
Ruiterweg 2, 9469 PN Schipborg