Herman Roozen


 

Stripmaker des Vaderlands

Herman Roozen (1966) relativeert, verstrooit en verduidelijkt door te schrijven en te tekenen. Nog tot eind dit jaar is hij Stripmaker des Vaderlands. Op Zomerzinnen geeft Roozen striptekenles en vertelt hij over het fenomeen centsprent. Een lesje geschiedenis, tekenen en rijmen.

Herman Roozen (1966) woont in Coevorden. Na eerst werkzaam geweest te zijn in de ICT werd hij in 2003 stripmaker. Ook maakt hij voor diverse blaadjes en situaties cartoons en treedt hij op als stand-up cartoonist. In DvhN staat maandelijks een centsprent van zijn hand. De centsprent is de voorganger van het moderne beeldverhaal. Roozen heeft de ouderwetse vorm in een nieuw jasje gestoken.

Onder het motto ‘Strip, het meest voordelige stukje lees. Strip!’ brengt hij als Stripmaker des Vaderlands de rijke wereld van de strip onder de aandacht. Hij werkt thuis, maar is ook vaak te vinden op locatie bij congressen en vergaderingen of voor de klas.
Zijn tekenstijl omschrijft hij zelf als “Meer Bruna dan Poortvliet.” Zowel zijn tekeningen als zijn verhalen bevatten humor. Die humor is doorgaans mild en vriendelijk, maar kan ook bijten en stevig aankomen als dat wenselijk is Een strip of cartoon of illustratie kan veelzeggend zijn. Kan zeggen waar het op staat.

zondag 9 juli, 16.30 uur
Klaas en Gre – Huis, Tuin & Keukensessie
Zeegserweg 19, 9469 PL Schipborg