Jenny Anna Linde


 

Golden vissies

Jenny Anna Linde (1953) publiceerde verhalen en gedichten in allerlei bundels, ook in Engelstalige boeken. In ‘Golden vissies’ staan verhalen die echt gebeurd zijn, verhalen met een toverachtig randje en alles daartussenin.

Jenny Anna Linde is geboren en getogen in het Drentse Zuidwolde, maar heeft een groot deel van haar leven in het buitenland, oa. in Amerika, gewoond en gewerkt als lerares Engels. Haar huidige woonplaats is Stadskanaal. Inspiratie voor haar schrijverij heeft ze dan ook overal vandaan gehaald. Linde heeft verschillende prijzen gewonnen met haar verhalen en gedichten.

Het begin van ‘Golden vissies’ is in het Nederlands geschreven. Geleidelijk komt er steeds meer Drents in de verhalen, die magisch-realistisch zijn.
“Het is as schriever geweldig um oen fantasie te laoten warken, de warkelijkheid is vake niet zo geweldig. In een verhaal kan der opiens een dimensie bij kommen, zo van: there’s more between heaven and earth. Die magische kaante, daor hol ik barre van,”aldus Linde.

zaterdag 8 juli, 20.00 uur
Klaas en Gre – Huis, Tuin & Keukensessie
Zeegserweg 19, 9469 PL Schipborg