Karin Broekhuijsen


 

Drentse natuur door de lens van Karin

Karin Broekhuijsen uit De Kiel is natuur- en landschapsfotograaf. Zij geeft een lezing over haar manier van fotograferen of haar zoektocht naar de juiste plekken en momenten. Ook kan zij beeldend vertellen over de totstandkoming van haar fotoboeken, dit alles uiteraard rijkelijk ondersteund door eigen fotomateriaal. Niet voor niets wordt ze wel de visuele chroniqueur van Drenthe genoemd.

Alles staat bij Karin Broekhuijsen in het teken van de zoektocht naar het perfecte beeld. Het moet een verstilde weergave zijn van plekken die wat met haar doen. Het zijn geen toevalstreffers. Karin bereidt zich terdege voor en weet vaak al van tevoren wat ze zoekt. Als beelddenker begint er ruimschoots voor het fotograferen van alles in haar hoofd te ratelen. Ter plaatse wordt continu in composities en aan de juiste spelingen van het licht gedacht. Voor dat laatste worden de weersverwachtingen nauwlettend gevolgd. Het weer speelt dan ook een belangrijke rol in Karins werk. Zij ziet voor zich op welk tijdstip en onder welke omstandigheden een plek het fraaiste van zichzelf zal prijsgeven.

Haar foto’s van Drentse landschappen zijn te vinden in diverse fotoboeken, kranten en tijdschriften, in hotels en bedrijven en op de website van Marketing Drenthe.