Yvonne Weijers


 

Een reis door de tijd

Zangeres Yvonne Weijers brengt met drie muzikanten een programma waarin het leven en werk van dichteres Elly de Waard centraal staan.

Elly de Waard (1940) was in de jaren ’70 pionier in de popjournalistiek. Ze schreef recensies, reportages en interviews voor Hitweek, Het Vrije Volk, de Volkskrant en Vrij Nederland. Verhalen met een literair gehalte, die zijn verzameld in Het Jasje van David Bowie. Twintig jaar popgeschiedenis in Nederland’ (2015).

Elly de Waard is ook al meer dan veertig jaar actief als dichter. Ze schrijft in toegankelijke taal, met thema’s als natuur, afscheid, verlangen en erotiek. De bundel ‘Eenzang Twee’(1993) werd genomineerd voor de VSB-poëzieprijs. In 2014 kreeg zij de Rabobank Cultuurprijs Letteren.  

Uit haar enorme oeuvre zijn zestien gedichten geselecteerd en getransformeerd tot kleinkunst. Yvonne Weijers is een bevlogen zangeres met een warme doorleefde stem. Zij zingt de mooie liedjes met gevoel en overtuiging en neemt haar publiek met gemak mee in Elly’s levensverhaal. Voor de begeleiding zorgen pianist Mark van der Feen, contrabassist Thomas Winther Andersen en saxofonist Erik van der Weijden. De voorstelling wordt geïllustreerd met fotografie van Geek Zwetsloot en audiofragmenten met openhartige uitspraken van de dichter.  

Luister naar live opname van: ‘Dood vogeltje

zaterdag 8 juli, 15.30 uur
De Drentsche Aa
Ruiterweg 2, 9469 PN Schipborg